Buiten en binnenspelen

Projecten en Referenties

Pleinplakkers Groningen 09-09-2016

Voor Huis voor de Sport uit Groningen hebben we op diverse locaties pleinplakkers, die door hun zelf ontworpen waren, aangebracht. Zoals het Goochelveld en het Twisterveld. Nu de zomervakantie er weer op zit kunnen ze volop genieten van deze speelmogelijkheden op het plein.

Bekijk foto's »
Vervangen klimnetten Amsterdam 06-09-2016

Bij de Amsterdamse school in de Watergraafsmeer waren de klimnetten van het bestaande klimtoestel aan hun einde. Het speeltoestel was verder prima en daarom zijn er door ons, in opdracht van Kooter Hoveniers, alleen nieuwe klimnetten van staalkabel met omhulsel aangebracht. De kinderen kunnen weer klimmen en klauteren en alles is weer veilig voor ze zonder dat een compleet speeltoestel vervangen moest worden. Ook werden er nieuwe zandbaknetten geleverd.

Bekijk foto's »
Zand- en waterspel Pesse 03-09-2016

Voor de jongste kinderen hebben wij een zand- en waterspel geleverd bij Kinderopvang Het Erf in Pesse. De vader en de man van de eigenaresse hebben vele uurtjes besteed om dit mooie zand- en waterspel op te bouwen. Geschikt voor kinderen van 3-15 jaar. De combinatie van water en zand blijft altijd tot de verbeelding spreken. De kinderen beleven hier veel plezier aan en oefenen ook hun motoriek. De zand- en waterspelen zijn er in vele varianten.

Bekijk foto's »
Speeltuin Kollum 01-09-2016

"The making of" een nieuwe speeltuin van VKS in Kollum. Een Europlay speelcombinatie Elfenburcht met veel speelmogelijkheden en tevens een dubbele schommel en vliegende schotel is hier door ons geplaatst en in de afwerkende fase beland. Geschikt voor kinderen van 6-15 jaar.

Bekijk foto's »
Speeltoren Max Wijnjewoude 31-08-2016

Voor leverancier ABC hebben wij een Holzhof speeltoren Max geplaatst bij CBS Votum Nostrum in Wijnjewoude. Ook in de winterperiode gaat de plaatsing, mits er niet teveel vorst in de grond zit, door. Na wat bikken in de bevroren grond lukte het om de gaten te graven en het speeltoestel te plaatsen. Wij (ver) plaatsen ook gecertificeerde speeltoestellen van andere leveranciers/fabrikanten in geheel Nederland.

Bekijk foto's »
Opknappen Lignet Haren 27-08-2016

Bij de Petersenschool in Haren was het bestaande Europlay speeltoestel Lignet ontzet geraakt en niet meer geschikt om op te spelen. Hier hebben we de metalen voetsteunen vervangen door geschiktere exemplaren en alles staat weer als een "huis" voor de kinderen van de school. Nog veel speelplezier gewenst.

Bekijk foto's »
Opknappen Vesting Oldeboorn 27-08-2016

Op verzoek van OBS de Boarne in Oldeboorn is het bestaande speeltoestel Europlay Vesting volledig door ons opgeknapt. Er werd geschuurd, onderdelen vervangen, schoongemaakt, opnieuw geschilderd en gebeitst. De kinderen kunnen weer jaren vooruit met dit hernieuwde speeltoestel. Opknappen is voordeliger dan de aanschaf van een nieuw speeltoestel. Kijk naar de duidelijke verschillen op de foto’s.

Bekijk foto's »
RVS glijbaan Apeldoorn 26-08-2016

Een leuke uitdaging om een veilige RVS glijbaan te plaatsen in een kinderopvang op de 3e verdieping van een pand in Apeldoorn. De oude glijbaan voldeed niet aan de eisen. De RVS glijbaan ging via de brandtrap naar boven en werd in de kinderopvangruimte gemonteerd op een bestaand platform van 150 cm hoogte (vervanging onveilige glijbaan). Lengte ca 260 cm, breedte ca. 50 cm. De kinderen kunnen weer veilig spelen op deze unieke speelplek.

Bekijk foto's »
Opknappen RVS glijbaan Haulerwijk 26-08-2016

Een verouderde RVS glijbaan, ooit gemaakt door vrijwilligers, was niet veilig meer en is door ons volledig opgeknapt en veilig gemaakt. Een nieuw bordes, onderconstructie, hekwerk, trap met leuning, startbalk en glijbaanboorden. De speeltuin midden in het Blauwe Bos bij Haulerwijk is nu weer compleet samen met de eerder geplaatste robinia speeltoestellen. De kinderen kunnen weer veilig spelen. Wij knappen ook speeltoestellen op zodat ze een tweede leven kunnen gaan leiden.

Bekijk foto's »
Kleine Zeemeermin Makkum 26-08-2016

Al jaren een trouwe klant, Beach Resort Makkum. Dit keer een speeltoestel voor de allerkleinsten geplaatst. De Kleine Zeemeermin van Europlay, geschikt voor kinderen van 2-6 jaar. Een speeltoestel van duurzaam lariks hout. Hier met een kunststof glijbaan omdat een inox glijbaan erg heet kan worden in de brandende zon. Net voor de zomervakantie klaar om bespeeld te worden door de kinderen van de gasten van het mooie park aan het IJsselmeer.

Bekijk foto's »
Happy Duo glijbaan Luyksgestel 25-08-2016

Eén van de eerste klanten die via onze vernieuwde website www.speeltoestel.nl een speeltoestel uitzocht was Petra Scheerens van PSZ 't Kwetternest uit Luyksgestel in Brabant. De keuze viel op de Happy Duo glijbaan voor de categorie 2-6 jaar. De glijbaan heeft aan de ene zijde een pandabeer en aan de andere zijde een pinguin als beeldmerk. De plaatsing is compleet geworden met een ondergrond van kunstgras. Volgens Petra zijn ze erg blij met de glijbaan en krijgen ze leuke reacties. Altijd fijn om te horen.

Bekijk foto's »
Kabouterbos Rabenscheid Sittard 23-08-2016

Familie Coumans uit regio Sittard wilde de bestaande speeltuin bij hun IJsboerderij verder gaan uitbreiden met een klimtoestel voor de kleinere kinderen. De keuze is daarbij gevallen op een metalen klimtoestel uit de serie Kabouterbos van Rabenscheid. De vakkundige plaatsing van het speeltoestel is gedaan door Marc Austen. Gezien de beperkte valhoogte is plaatsing op het gras toegestaan. Riet en Wil Coumans hopen nu op mooi weer om veel kinderen te laten spelen en een ijsje te laten eten in dit mooie Limburgse glooiende landschap. Neem eens een kijkje.

Bekijk foto's »
Schoolplein Drouwen 22-08-2016

School De Ekkelhof in Drouwen wilde een vrolijk speelplein voor de kinderen wat ook gebruikt kon gaan worden als autocircuit. Voor de speeltoestellen kozen ze voor de speelcombinatie Aladin, een duikelrek en een klimrek van Holzhof. Holzhof speeltoestellen kenmerken zich door kleurrijke onderdelen aan een houten structuur. Onder de speeltoestellen werden nadien rubbertegels aangebracht. Het vernieuwde schoolplein werd feestelijk geopend en nu kunnen de kinderen lekker los gaan.

Bekijk foto's »
Kikkerkoning Nieuwland 19-08-2016

In het landelijke Nieuwland heeft onze partner SD Groen een mooie speelcombinatie van Europlay geplaatst. De Kikkerkoning uit de sprookjesserie, geschikt voor kinderen van 3- 6 jaar, met een inox glijbaan en een gebogen brug. Ook kwamen er een metalen schommel en een metalen duikelrek bij op het speelveldje in de buurt. Het gehele terrein werd verder voorzien van valdempend kunstgras zodat het een mooi veilig geheel geworden is.

Bekijk foto's »
Robinia speeltuin Haulerwijk 16-08-2016

Een uitdagende klus, vervanging van een verouderde speeltuin midden in het Blauwe Bos in Haulerwijk. Vrijwilligers hebben de oude speeltoestellen verwijderd en wij hebben daar nieuwe Ecoplay robinia speeltoestellen geplaatst zoals een Vliegende schotel, een dubbele schommel met rubberzittingen, een duikelrek 3 posities en een Keverbrugje met inox glijbaan. Popke Akkerman van Plaatselijk Belang was superblij met de samenwerking en dat de nieuwe speeltuin weer zorgt voor een veilige speelplek van de kinderen van de omliggende dorpen. Ze kunnen weer jaren vooruit met deze mooie speelplaats midden in de bossen. De burgemeester van de Gemeente Ooststellingwerf, de heer Oosterman, opende de speeltuin officieel waarna de kinderen helemaal uit hun dak konden gaan. De speeltoestellen zijn geschikt voor de leeftijdscategorie van 4-14 jaar en de vogelnestschommel is ook zeer geschikt voor mensen met een beperking.

Bekijk foto's »
Robinia parcours Maarssen 15-08-2016

Natuurlijk Spelen is helemaal van nu. De Wereldkidz Tweesprong uit Maarssen hebben gekozen voor Ecoplay robinia speeltoestellen vanwege de natuurlijke uitstraling en kromming van het hout. De keuze is gevallen op het Ecoplay behendigheidsparcours en een duikelrek met 3 posities. Zelf heeft men nog valdempende houtsnippers aangebracht. De kinderen konden niet wachten om te gaan spelen.

Bekijk foto's »
Multidoel Haulerwijk 12-08-2016

Voor de kinderen van Kidscasa locatie de Vuurtoren in Haulerwijk is een Europlay Multidoel met duikelrek en beugelladder geplaatst. Geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Het multidoel is ook zonder duikelrek en zonder beugelladder leverbaar. Zeer geschikt om te klimmen en te voetballen. Er is wel een valdempende ondergrond nodig.

Bekijk foto's »
Vikingboot Den Oever 09-08-2016
vikingboot

In samenwerking met Hollander Hoveniers uit Breezand is er een Europlay Vikingboot (voorsteven) met kraaiennest en zeeroversvlag geplaatst bij de nieuwe Brede school in Den Oever. Als valdempend materiaal is hier gebruik gemaakt van kunstgras. Kinderen van 3-12 jaar kunnen hier nu naar hartelust op spelen. Deze Vikingboot kan op een later moment nog worden uitgebreid met een achtersteven zodat het een volwaardig piratenschip gaat worden waar kinderen Piet Piraat kunnen gaan spelen.

Bekijk foto's »
Diverse kleinere realisaties 19-06-2014

Diverse kleinere realisaties

Bekijk foto's »
Tunnelglijbaan kinderdagverblijf 19-06-2014

Bij een kinderdagverblijf is een tunnelglijbaan in de kleuren rood/groen naar wens gemaakt en geplaatst. Naast de glijbaanfunctie voor de kinderen is het tevens een nooduitgang in geval van calamiteiten. Laten we hopen dat het daar nooit voor nodig zal zijn.

Bekijk foto's »
Speeltoestellen in een woonplan 19-06-2014

Er zijn speeltoestellen geplaatst in een woonplan aan de rand van Eindhoven. In een besloten binnentuin zijn er voor de kinderen een lignet, schommel, duikelrek, betonnen tafeltennistafel en een glijbaan gerealiseerd voor veel speelplezier. De ondergrond is inmiddels afgewerkt met kunstgras.

Bekijk foto's »
Kabelbaan in wijkpark 19-06-2014

De nieuwe kabelbaan in een wijkpark in Oosterwolde is het eerste speeltoestel in het park, waar een natuurlijk speelterrein gemaakt gaat worden, waar de jeugd zich lekker uit kan leven. Er wordt volop gebruik van gemaakt.

Bekijk foto's »
Speelcombinatie Amsterdam 19-06-2014

Het oude speeltoestel is bij de school verwijderd voor een nieuwe speelstructuur van Europlay. Type Amsterdam met een RVS glijbaan, klimboog, apenladder, rotswand en glijstangen eraan voor veel speelplezier voor de schoolkinderen van 3 -15 jaar.

Bekijk foto's »
Amelander Paradijs in Buren 24-08-2012
Amelander Paradijs

In de besloten binnentuin van vakantie-accomodatie Het Amelander Paradijs in Buren (Ameland) diende er ook voor de jongste kinderen een leuk kleurrijk en tegen zoute lucht bestand speeltoestel te komen. De bewonerscommissie is gevallen voor het volledig in kunststof uitgevoerde speelhuisje Kabouter Klauter, dat geschikt is voor kinderen van 3-8 jaar oud. Jonge gezinnen en opa's en oma's kunnen hier optimaal gebruik van maken. 

Bekijk foto's »
KDV Toppie in Hilversum 24-08-2012
KDV Toppie 

Alle 3 locaties van Kinderopvang Toppie in Hilversum zijn verrijkt met een nieuw speeltoestel. Voor de kleintjes de leuke speelhuisjes Ali Baba eb Sneeuwwitje van Europlay en voor de grotere kinderen het Indianendorp van Europlay. Ook kwam er een Winkeltje waarin de kinderen zich uit kunnen leven in een rollenspel. Liesbeth Schipper was heel blij met de vlotte realisatie van de speelvoorzieningen.

Bekijk foto's »
De Wemmenhoeve in Pesse 24-08-2012
De Wemmenhoeve

Het recent geopende Wemmenhoeve, een groepsaccomodatie in het Drentse Pesse wilde ook voor de allerjongste kinderen een invulling geven om fijn met elkaar te kunnen spelen. Eigenaresse Renate Kikkers koos voor een minispeeltuin met een Drakentafel, waarbij zand en water een rol spelen, een Loopton en de Kruisschommel van Europlay. Valdempend zand zorgt voor een veilige omgeving. Wie wil daar nu niet spelen.

Bekijk foto's »
Lytse Walden in Drachten 24-08-2012
Jeugdhulp Friesland 

Op deze locatie waren een groot aantal bestaande speeltoestellen aan vervanging toe. Er is nu een bijna volledig nieuwe speelplek gekomen met daarin een speelhuisje Sneeuwwitje en een veerfiguur Pony voor de allerkleinsten en voor de grotere kinderen een Vliegende schotel en een Grote schommel van Europlay. Alle speeltoestellen zijn gemaakt van duurzaam larikshout en onder de speeltoestellen zijn valdempende rubbertegels aangebracht. De kinderen kunnen weer volop genieten van de hernieuwde speeltuin.

Bekijk foto's »
Speeltuinvereniging Burum in Burum 24-08-2012
Speeltuinvereniging Burum 

Speeltuinvereniging Burum wilde de oude speeltuin een grondige renovatie geven. Vrijwilligers hebben nieuwe speeltoestellen geplaatst voor alle kinderen uit de buurt. De speelcombinatie Piratenburcht, een Kabelbaan en een Vliegende schotel van Europlay hebben een prima plek gevonden in de speeltuin. Ook is er een valdempende ondergrond van rode rubbertegels aangebracht. Sytze van der Wal van de speeltuinvereniging is heel blij met hetgeen hier nu gerealiseerd is.

Bekijk foto's »
Gemeente Leudal: Speelveldje Kastanjestraat in Ittervoort 20-08-2010
Ittervoort

Levering en plaatsing van het avonturenpad van Europlay. Dit was een initiatief voor de kinderen van Ittervoort die amper speelmogelijkheden hadden. De kinderen hebben hun keus laten vallen op het realiseren van het Avonturenpad van Europlay. Een must voor avonturiers: wie bereikt het eindpunt zonder de grond te raken? Een gevarieerde combinatie van verschillende evenwichtstoestellen met een natuurlijke vormgeving. De speeltoestellen zijn gemaakt van duurzame rondhouten palen van lariks- en eikenhout.

Het avonturenpad is op een ruim grasveld geplaatst. Initiatiefneemster Marlou van Dijck was heel tevreden over de plaatsing en het onderlinge contact met Welles Hout.

Bekijk foto's »
Dierenpark Van Blanckendaell 20-08-2010
Dierenpark van Blanckendaell

Levering en plaatsing van speelstructuur Lissabon van Europlay Dierenpark "Van Blanckendaell" in Tuitjenhorn (NH) wilde i.v.m. het trekken van meer bezoekers
aan het mooie park een speeldorp creëren naast hun reeds bestaande horeca- locatie. Het speeltoestellenassortiment van Welles sprak hen aan en dit in combinatie met een zeer vlotte realisatie zorgde voor een prima uitbreiding voor de kinderen van ca. 6-15 jaar. Al tijdens de officiële opening door minister Gerda Verburg van LNV konden de kinderen van 6-15 jaar naar hartelust spelen op dit zeer uitgebreide speeldorp met vele klim- en glijmogelijkheden. Onder het speeltoestel werd een valdemping aangebracht van groene rubbertegels op een betonnen ondergrond met opsluitbanden. Voor een verdere aankleding werden nog enkele picknicktafels van larikshout geplaatst en tevens een veerfiguur in de vorm van een varken. Parkbeheerder Mark Hooglugt was uiterst content over de vlotte realisatie en de nette oplevering.

Bekijk foto's »
Vensterschool Vinkhuizen in Groningen 20-08-2010
Vensterschool Vinkhuizen in Groningen

Levering en plaatsing van het avonturenpad van Europlay. In opdracht van Donker Groningen leverde en plaatste Welles een verkorte versie van het avonturenpad van Europlay op het schoolplein van de Vensterschool Vinkhuizen in Groningen. Als ondergrond is valdempend kunstgras toegepast. Het avonturenpad maakt deel uit van een complete renovatie van het schoolplein. Direct na de opening vloog een zeer grote groep aanwezige kinderen het speelterrein op om zich daar naar hartenlust uit te leven. Het speelterrein, wat door Donker Groningen is gerealiseerd, werd enthousiast ontvangen. Zowel kinderen als leerkrachten zijn volgens uitvoerder Henk Mulder erg tevreden met het nieuwe speelterrein.

Bekijk foto's »

Tip

  •  Denk aan voldoende vrije ruimte rondom elk speeltoestel, minimaal 150 cm 

  •  Denk aan voldoende valdemping rondom speeltoestellen met een valhoogte boven 60 cm 

  •  Let goed op dat de speeltoestellen gecertificeerd zijn voor de juiste doelgroep 

  •  Veranker de speeltoestellen deugdelijk aan- of in de grond 

  •  Onderhoudt uw speeltoestel goed voor langer speelplezier 

  •  Laat uw speeltoestel jaarlijks inspecteren voor een veilig gevoel 

  •  Slijtage en defecten aan speeltoestellen dienen zo snel als mogelijk hersteld te worden 

  •  Draai alle bevestigingsmaterialen en schommelhaken van het speeltoestel minimaal 1 keer per jaar aan