Projecten

Tuinmeubilair 05-08-2016

Zowel voor beurspresentaties en voor klanten hebben wij diverse tuinmeubelen gemaakt van lariks/douglas hout. In onbehandeld en ook in drukgeïmpregneerde versie. Als u ideeën of een schets of foto heeft kunnen we ook voor u wat moois maken.

Bekijk foto's »
Kastanje hekwerk 14-07-2016

Een open afscheiding diende er te komen bij deze klant, met daarin een tuindeur. De keuze viel op een kastanje hekwerk met bijpassende tuindeur. Het is een mooi plaatje geworden.

Bekijk foto's »
Speciale schutting 27-06-2016

Voor de familie Roosdorp uit Buitenpost hebben we een speciale schutting gemaakt van 180x210 cm van Europees larikshout in een dekkende grijze verf, latten van 28x28 mm met afgeschuinde punt met achterlatten van 28x56 mm.

Bekijk foto's »
Zwembadtrap 21-05-2016

Weer eens iets anders. Een zwembadtrap gemaakt van onbehandeld Europees lariks, geschaafde balken 6x28,5 cm, 6 tredes met daarop zwarte antis slip coating. Hier zijn RVS hoekijzers toegepast.

Bekijk foto's »
Eiken dubbele poort 21-04-2016

Bij een klant hebben wij een dubbele gebogen poort van ME eiken geplaatst. Afmeting 180/200x250 cm kader 4.5x12.5 cm, onderbalk 4.5x15 cm, planken veer-en groef 2.2 cm dikte, pen gat verlijmd, met RVS slotkast, stevige staanders van 15x15x300 cm.

Bekijk foto's »
Pergola constructie 06-03-2016

Van onbehandelde fijnbezaagde balken van 12x12 cm in lariks, onderaan ingesmeerd met 2 componenten zwarte coating zodat er minder kans op houtrot is, hebben wij een pergola constructie gemaakt met halfhouts hoekverbindingen. Een schaduwdoek driehoek gebroken wit 360x360 cm zorgt voor een lekker plekje in de schaduw.

Bekijk foto's »
Bloembakken Massief 18-02-2016

Een groot aantal bloembakken Massief hebben we gemaakt voor een vaste klant uit Luxemburg, dit keer zijn de bloembakken gemaakt van op elkaar geschroefde geschaafde balken 4.4x6.8 cm in de maatvoering 79x79x68 cm, uiteraard in duurzaam larikshout. Met onderbalken om de bakken te kunnen verplaatsen.

Bekijk foto's »
Vlonderterras larikshout 22-01-2016

Onder een bestaande overkapping hebben we een vlonderterras gemaakt van duurzaam larikshout. Vlonderplanken van 2.8x14.5 cm RVS geschroefd op onderliggers van 4.4x6.8 cm. Nu kan men volop genieten van dit lekkere stekkie.

Bekijk foto's »
Letters van duurzaam lariks hout 19-06-2014

Door het MidzomerGrachtFestival in Utrecht zijn wij gevraagd om voor hun Parkdag natuurlijk ogende grote houten letters te maken om de juiste plek te markeren. De letters van 200 cm hoogte zijn gemaakt van onbehandelde lariks schaaldelen.

Bekijk foto's »
Maatwerk deur op metalen frame 19-06-2014

Een nieuwe uitdaging, het maken van een deur op een metalen frame die aan beide zijden bekleed is met een verschillende hout uitvoering. Voorzijde zwart gespoten bevelsiding rabatdelen van 19.5 cm breed en aan de achterzijde zware planken van 2.3x20 cm in geïmpregneerd fijnbezaagd lariks hout.

Bekijk foto's »
Schuttingdeur van kastanje hout op eiken frame 19-06-2014

Voor een klant hebben wij een transparante, natuurlijk ogende schuttingdeur gemaakt van kastanje latten gemonteerd op een eiken frame. Naar wens maken wij allerlei schuttingdeuren en schuttingen in meerdere houtsoorten, varianten en afmetingen.

Bekijk foto's »
Zwarte gespoten schuttingen 19-06-2014

Op verzoek van een hovenier hebben wij schuttingdelen van bevelsiding rabat gemaakt (in de kleur zwart gespoten). De bevelsiding rabatdelen van 19.5 cm breed werden vastgeschroefd op een frame van geschaafde lariks liggers van 4.4x6.8 cm.

Bekijk foto's »
Bloembakken Massief 19-06-2014

Voor een boomkwekerij in Luxemburg zijn er bloembakken Massief gemaakt in diverse afmetingen. De bloembakken bestaan uit op elkaar geschroefde geschaafde lariks balken van 6.8x6.8 cm met een degelijke bodem van 2.5 cm en onderbalken van 4.5x7 cm.

Bekijk foto's »
Lariks overkapping Willemstein Hoveniers 07-09-2012

In samenspraak met Willemstein Hoveniers zijn twee maatwerk overkappingen geheel in Lariks geproduceerd. De overkappingen hebben een basisconstructie van fijnbezaagde palen 15x15 cm, op deze constructie zijn gordingen 7x18 cm gemonteerd. het dak bestaat uit 18 mm dikke geschaafde veer- en groefdelen. Dak voorzien van EPDM folie met sedumdakbedekking. Wanden opgebouwd uit een regelwerk van 4.5x7 cm bespijkerd met brede bevelsidingdelen.

Bekijk foto's »
Lariks overkapping/dierenverblijf Appelscha 07-09-2012

In opdracht van Verhoeve Groen is in de nieuw aangelegde tuin van Stellinghaven Appelscha een overkapping met dierenverblijf (700x700 cm) geleverd en gemonteerd. Als basis zijn zware Lariks staanders 15x15 cm geplaatst, hierop zijn geïmpregneerd vuren gordingen geplaatst. Op deze onderbasis zijn vuren gordingen en OSB plaat 18 mm gemonteerd. Gehele dak is voorzien van EPDM dakbedekking, wat komend voorjaar wordt voorzien van sedum dakbedekking. Het dierenveblijf bestaat uit Lariks wanden met regelwerk 4.5x7 cm voorzien van Lariks bevelsiding.  

Bekijk foto's »
Eiken garage/overkapping in Abcoude 07-09-2012

In opdracht van Hoveniersbedrijf Stam uit Abcoude is deze fraaie Eiken overkapping/garage geleverd en geplaatst. De basis bestaat uit een Eiken geraamte van 18x18 cm, geheel in pen- gatverbinding en eiken pennen. Gehele basis wordt zonder schroeven e.d. geplaatst. Wanden bestaan uit een Lariks regelwerk 5x10 cm met hierop zwart gespoten Lariks planken bevestigd. Dak geheel in Lariks, bestaande uit zware gordingen en 22 mm dikke dakplanken. Eigenaar plaatst zelf bijpassende pannen op het dak.

Bekijk foto's »
Renovatie schutting en fietsenberging in Appelscha 12-10-2010

Deze klant verzocht ons de verouderde schutting en fietsberging naast het bedrijfspand te vervangen door een duurzame schutting van geïmpregneerd larikshout. Na onderling overleg is er voor gekozen om de schutting Rustiek (gemaakt van geïmpregneerde fijnbezaagde schaaldelen) te gebruiken. Tevens is er een overkapping, gemaakt voor het stallen van de fietsen, gemaakt van geïmpregneerd larikshout. Het platte dak is uitgevoerd met een EPDM dakbedekking. Men kan weer jaren vooruit.

Bekijk foto's »

In the Spotlight

 • Frank Blom  
  Frank Blom, Frank Blom Hoveniers, Oudkarspel

  "Welles houdt van hout". Dé gesprekspartner die alles van hout weet!

  Waarom werken wij samen met Welles Hout:
  Welles Hout levert milieuvriendelijke en duurzame producten. Heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en denkt als partner in het proces mee met de hovenier/afnemer.

   

   

 • Bertus Stip  
  Bertus Stip, Hoveniersbedrijf Stip, Elspeet

  Gedreven vakmensen met kennis van zaken en liefde voor het vak.

  Waarom werken wij samen met Welles Hout:

 • Welles Hout is net als ons, een echt familiebedrijf en dat straalt men uit. Kan niet bestaat niet en er wordt gegaan voor het bedrijf en de producten! Welles Hout heeft zijn klantspecifieke oplossingen, meedenken in het proces en verbeterpunten aanbrengen waar nodig, dat is de kracht van Welles Hout.

   

 • Wilco Boksebeld  
  Wilco Boksebeld, Boksebeld Tuin, Heeten

  Een modern bedrijf, met een brede orientatie in het groene vak.

 • Waarom werken wij met Welles Hout:

 • Al haast 10 jaar trouwe klant bij Welles. Ten eerste vanwege de schoonheid van larikshout.
  De mooie tekeningen van de houtnerven, worden met de tijd steeds nadrukkelijker. Door de duurzaamheid ervan kon destijds gelukkig afscheid nemen van het tropische hardhout.
  Daardoor overstijgen ze de houtbranche en daar maak ik als ontwerper en als hovenier gretig gebruik van bij het bedenken van bijzondere en vernieuwende toepassingen van hout.

   

 • Peter Scheerhoorn  
  Peter Scheerhoorn, Groencentrum Norg, Norg

  Welles Hout levert een duurzaam en goed produkt. 

 • Waarom werken wij met Welles Hout:

 • De reden dat wij samenwerken met Welles Hout is dat Welles Hout een duurzaam en goed produkt levert tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het voordeel dat wij zien in de samenwerking met Welles Hout is dat het een goede service verleent, het dichtbij ons bedrijf zit, zodat we binnen een uur kunnen leveren aan onze klanten en die we daardoor nooit teleur hoeven te stellen.

   

 • Gerard van Ree, van Ree Groenspecialisten, Pijnacker

 • Extra meerwaarde door persoonlijke benadering.

 • Waarom werken wij met Welles Hout:

 • het belangrijkste is dat de kwaliteit van de produkten voorop staat. Lariks is een produkt waarmee je je kunt onderscheiden, het is duurzaam en goed te verwerken. Extra meerwaarde heeft de prettige, persoonlijke benadering van Welles. Er wordt steeds meegedacht en gecommuniceerd over praktische oplossingen.

Tip

 •  Voor meer privacy in uw tuin kunnen vele tuinschuttingen en schuttingdeuren ook in een hoogte van 200 cm (standaard 180 cm hoogte) gemaakt worden. 

 •  Voor meer privacy kunnen de meeste tuinschuttingen en schuttingdeuren ook met meer planken uitgevoerd worden zodat er minder doorkijk is. 

 •  Voor meer stevigheid kunnen de schuttingdeuren die gemaakt zijn in een verticale uitvoering ook versterkt worden met een metalen frame, al dan niet in een uitvoering met slotkast garnituur. 

 •  Voor een langere levensduur adviseren wij u om de tuinschuttingen en schuttingdeuren vrij van de grond te plaatsen. 

 •  Welles kan bijna alle tuinschuttingen en schuttingdeuren, naar uw eigen wens, in eigen productiehal op maat maken. 

 •  Voor extra stevigheid adviseren wij u om bij de plaatsing van tuinschuttingen en schuttingdeuren staanders te gebruiken van 9x9 cm. 

 •  Welles kan bijna alle tuinhekken en tuinpoorten, naar uw eigen wens, in eigen productiehal op maat maken. 

 •  Indien u uw bloembakken op uw terras of oprit makkelijk wilt kunnen verplaatsen adviseren wij u om de bloembakken met zwenkwielen uit te laten voeren, ook hier geldt dat maatwerk mogelijk is. 

 •  Voor ieder tuinterras, horecabedrijf, recreatiebedrijf, detailhandel en instelling kunnen wij een volledige terras aankleding met houten producten verzorgen. 

 •  Bij het maken van een houten vlonderterras adviseren wij u omin ieder geval een plankdikte van 28 mm toe te passen i.v.m. minder kans op doorbuiging. De onderlinge tussenruimte van de vlonderplanken dient minimaal 7 mm te zijn i.v.m. het uitzetten van het hout in natte periodes. 

 •  Indien u geïmpregneerd hout verwerkt adviseren wij om de afgezaagde delen, voor een langere levensduur,  te behandelen met het beschermingsmiddel Endseal. 

 •  Tuinhuizen dienen bij voorkeur op een goed waterpas gelegde ondergrond geplaatst te worden. 

 •  Tuinhuizen die onbehandeld geleverd worden dienen zo spoedig mogelijk na aanschaf behandeld te worden met een dekkende- of transparante beits. Blanke- of niet vochtregulerende verfsystemen mogen nooit worden toegepast. 

 •  Laat uw tuinhuis bij voorkeur plaatsen door een vakman, en zorg dat er voldoende loop/werkruimte is in verband met het monteren en het schilderen van het hout. 

 •  Bij een tuinhuis zonder dakgoot is het aan te raden om een grindlaag rondom het tuinhuis aan te leggen tegen opspattend regenwater. 

 •  Op de website www.vrom.nl van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer  kunt u onder het kopje “Bouwregelgeving”  aanklikken:  Bouwvergunningen online hier kunt u snel zien of u een bouwvergunning voor uw tuinhuis nodig heeft en zo ja, welke. 

 •  Maatwerk van tuinhuizen is in heel veel gevallen mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 •  Welke details vindt u belangrijk bij de aanschaf van een tuinhuis? Denkt u daar op voorhand overna.