Contact

Industrieweg 11d
8426 AB Appelscha Fr. (NL)
(bezoek op afspraak)


Telefoon
+31(0)516 431470

E
[email protected]
I   www.welleshout.nl
Rogaland 05-02-2015

Rogaland overkappingen zijn gemaakt van onbehandeld duurzaam fijnbezaagd douglas hout en worden in drie verschillende afmetingen geleverd. Uiteraard is maatwerk mogelijk om uw persoonlijke wensen waar te maken.
De constructie bestaat uit staanders en liggers in een zware maatvoering en traditionele pen- en gatverbindingen. De uitvoering is met een plat dak en een EPDM rubberfolie.
Volledig prefab bouwpakket inclusief bevestigingsmaterialen en een duidelijke opbouwhandleiding.

lees verder »
Interflex, dromen worden werkelijkheid 11-07-2014

De blokhutten van Interflex hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding en kunnen naast de blanke- en geimpregneerde versie in veel gevallen ook “gecoat” geleverd worden in diverse kleuren. Nieuw zijn de “Hooiberg paviljoens” en “Hooiberg blokhutten“.

lees verder »
Welles overkapping Florence 11-07-2014

Nieuw in 2014 is de robuuste overkapping Florence met een lessenaarsdak uitgevoerd in duurzaam larikshout in 2 afmetingen (dakmaat 400x422 cm en 600x422 cm). Maatwerk is mogelijk. De overkappingen zijn met verschillende wanduitvoeringen volledig naar wens te maken. De overkapping Florence is tevens in duurzaam eiken leverbaar.

lees verder »
Het nieuwe Welles inspiratiemagazine 2014/2015 is uit 18-06-2014

Welles heeft een nieuw inspiratiemagazine, dat boordevol ideeën staat voor verwerking van houtproducten in de tuin. Met name een groot assortiment aan lariks tuinhout is beschikbaar. Van los tuintimmerhout tot bloembakken, schuttingen op maat en de robuuste overkapping Florence.

lees verder »
Tack eiken constructies 25-04-2012

Tack heeft haar tuinhuizen assortiment uitgebreid met een ingenieus concept met eiken balken en liggers. Hiermee kan men een exclusief eiken bijgebouw realiseren. De mogelijkheden zijn groot. Interesse? vraag een vrijblijvende offerte om uw wens in vervulling te laten gaan.

lees verder »

Tip

 •  Voor meer privacy in uw tuin kunnen vele tuinschuttingen en schuttingdeuren ook in een hoogte van 200 cm (standaard 180 cm hoogte) gemaakt worden. 

 •  Voor meer privacy kunnen de meeste tuinschuttingen en schuttingdeuren ook met meer planken uitgevoerd worden zodat er minder doorkijk is. 

 •  Voor meer stevigheid kunnen de schuttingdeuren die gemaakt zijn in een verticale uitvoering ook versterkt worden met een metalen frame, al dan niet in een uitvoering met slotkast garnituur. 

 •  Voor een langere levensduur adviseren wij u om de tuinschuttingen en schuttingdeuren vrij van de grond te plaatsen. 

 •  Welles kan bijna alle tuinschuttingen en schuttingdeuren, naar uw eigen wens, in eigen productiehal op maat maken. 

 •  Voor extra stevigheid adviseren wij u om bij de plaatsing van tuinschuttingen en schuttingdeuren staanders te gebruiken van 9x9 cm. 

 •  Welles kan bijna alle tuinhekken en tuinpoorten, naar uw eigen wens, in eigen productiehal op maat maken. 

 •  Indien u uw bloembakken op uw terras of oprit makkelijk wilt kunnen verplaatsen adviseren wij u om de bloembakken met zwenkwielen uit te laten voeren, ook hier geldt dat maatwerk mogelijk is. 

 •  Voor ieder tuinterras, horecabedrijf, recreatiebedrijf, detailhandel en instelling kunnen wij een volledige terras aankleding met houten producten verzorgen. 

 •  Bij het maken van een houten vlonderterras adviseren wij u omin ieder geval een plankdikte van 28 mm toe te passen i.v.m. minder kans op doorbuiging. De onderlinge tussenruimte van de vlonderplanken dient minimaal 7 mm te zijn i.v.m. het uitzetten van het hout in natte periodes. 

 •  Indien u geïmpregneerd hout verwerkt adviseren wij om de afgezaagde delen, voor een langere levensduur,  te behandelen met het beschermingsmiddel Endseal. 

 •  Tuinhuizen dienen bij voorkeur op een goed waterpas gelegde ondergrond geplaatst te worden. 

 •  Tuinhuizen die onbehandeld geleverd worden dienen zo spoedig mogelijk na aanschaf behandeld te worden met een dekkende- of transparante beits. Blanke- of niet vochtregulerende verfsystemen mogen nooit worden toegepast. 

 •  Laat uw tuinhuis bij voorkeur plaatsen door een vakman, en zorg dat er voldoende loop/werkruimte is in verband met het monteren en het schilderen van het hout. 

 •  Bij een tuinhuis zonder dakgoot is het aan te raden om een grindlaag rondom het tuinhuis aan te leggen tegen opspattend regenwater. 

 •  Op de website www.vrom.nl van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer  kunt u onder het kopje “Bouwregelgeving”  aanklikken:  Bouwvergunningen online hier kunt u snel zien of u een bouwvergunning voor uw tuinhuis nodig heeft en zo ja, welke. 

 •  Maatwerk van tuinhuizen is in heel veel gevallen mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 •  Welke details vindt u belangrijk bij de aanschaf van een tuinhuis? Denkt u daar op voorhand overna.